Eerste Nederlands Jeugdsnooker Toernooi In Jaren: Een Groot Succes!

Op 1 juni kwamen zeven jeugdspelers naar Snookervereniging Groningen om hun eerste jeugdtoernooi te spelen. Benjamin kwam zelfs helemaal vanuit Utrecht! De focus van het toernooi was vooral om plezier te hebben en hen een positieve ervaring te geven in een competitieve omgeving.

Er werden veel verschillende partijen gespeeld. Het concept: 6 reds en een tijdslimiet van 20 minuten. Fouls resulteerde niet in foutpunten maar een ball-in-hand op de gehele tafel waardoor er veel gepot kon worden. Met aanvankelijk negen aanmeldingen, stonden er uiteindelijk zeven gemotiveerde deelnemers aan de start. Bijzonder was de deelname van Bjarne Piekema, die ondanks een fietsongeluk en een bezoek aan de huisartsenpost de avond ervoor, alsnog op krukken verscheen om mee te doen.

Op de foto zien we de deelnemers, van links naar rechts: Bjarne, Tobias, Benjamin, Matthias, Casper, en Sophia. Petter, die ook deelnam, ontbreekt op de foto. We zijn enorm dankbaar voor alle deelnemers, vooral omdat sommigen pas twee maanden geleden begonnen zijn met snookeren.

Het toernooi begon met kwalificatiewedstrijden volgens het Zwitserse systeem. Hierbij wordt het aantal winst- en verliespartijen bijgehouden en speel je tegen iemand met een vergelijkbare score. Met zeven deelnemers was dit een uitdaging, maar het verliep soepel. Uiteindelijk kwalificeerden Bjarne, Matthias, Benjamin, en Casper zich met drie winstpartijen voor de A-groep. Sophia, met een winstpartij, plaatste zich direct voor de B-finale, terwijl Petter en Tobias het tegen elkaar moesten opnemen voor de laatste plek in de B-finale. Petter won deze spannende strijd en wist ook in de B-finale van Sophia te winnen. Gefeliciteerd!

In de A-finale troffen Matthias en Benjamin elkaar voor de tweede keer. De eerste keer dat ze elkaar troffen tijdens de kwalificaties resulteerde in een black ball game. Dat was dit keer niet anders maar het resultaat wel, Matthias wist dit keer te winnen. In de finale mocht hij het opnemen tegen Bjarne die knap wist te winnen van Casper.

Beide heren konden zich opmaken voor een spannende finale, dit keer best-of-3 maar Bjarne zijn blessure begon hem steeds meer parten te spelen. De eerste frame wist Matthias overtuigend te winnen met 21-1, het tweede frame ging lang gelijk op waarbij het ook duidelijk werd dat de concentratie minder werd. Uiteindelijk op de kleuren trok Matthias de wedstrijd en daarmee het toernooi naar zich toe en heeft met zijn winst een Taom krijt en pouch gewonnen.

Voor de  toeschouwers, ouders en coaches was het een genot om te zien hoe geconcentreerd alle deelnemers bezig waren met de sport. Het was makkelijk om te vergeten hoe jong en in sommige gevallen onervaren de spelers zijn. We hopen dat dit toernooi het punt markeert dat waar snooker de weg omhoog vindt, en met zulke gemotiveerde spelers hebben we daar veel vertrouwen in. Nogmaals dank voor jullie deelname!

De wedstrijden werden ook live uitgezonden, de beelden kunnen hier bekeken worden.

Translate ┬╗