Zomertoernooi 2022-2023

Op 24 juni werd de seizoensafsluiting gevierd met een snookertoernooi van Snookervereniging Groningen in Cue Action aan het Schuitendiep. Ondanks de verzengende hitte buiten – en binnen, waar de spelers zwetend rondliepen – was de opkomst indrukwekkend. Veel bekende gezichten maar ook nieuwkomers die pas recent begonnen zijn met snooker – iedereen was van de partij!

Celestine verdient een bijzondere vermelding, hij kwam ondanks de hitte, in vol ornaat (overhemd en gilet) aan tafel staan en hij wist ook een paar mooie partijen naar zich toe te trekken!

Het inmiddels geliefde toernooiformat, waarbij de kwalificatie werd gedaan via het Zwitserse systeem, was zoals ook verwacht een groot succes. Bovendien zorgde de aangepaste regels (6 reds, foul is ball-in-hand) dat alle deelnemers konden genieten van snelle, leerzame en spannende wedstrijden, wat het Zomertoernooi tot een gedenkwaardig evenement maakte.

Na de kwalificaties was het tijd voor de knock-outfase:

We willen Marco en Bjarne van harte feliciteren met de overwinning!

We willen Cue Action hartelijk bedanken voor de mooie locatie, het gebruik van de tafels en natuurlijk de heerlijke bittergarnituur. We kijken uit naar de hervatting van het seizoen in september!

Voor degenen die geïnspireerd zijn door dit toernooi, is er goed nieuws: de inschrijving voor de ACLO (21 augustus) en sport en cultuurhopper (11 september) gaat binnenkort open! Dit biedt een uitstekende gelegenheid voor zowel ervaren spelers als nieuwkomers om zich verder te ontwikkelen en deel te nemen aan onze levende community van snookerliefhebbers van alle soorten en leeftijden. Dus mocht je als student aangesloten zijn bij de ACLO, een introductiecursus willen volgen via de Sport en Cultuurhopper of mocht je regulier willen trainen, het kan allemaal!

Translate »