Mei Masters 2023

Cue Action was afgelopen weekend het toneel van de Mei Masters van Snookervereniging Groningen. Ondanks het stralende pinksterweer dat velen naar buiten lokte, was er alsnog een uitstekende opkomst. Veel bekende gezichten maar ook nieuwkomers die pas recent gestart zijn met snooker – iedereen was van de partij!

De nieuwe snookerspelers, die de afgelopen maanden deelnamen aan de introductiecursus, wisten indruk te maken en behaalden mooie successen.

Dit jaar waren er twee prijzen in de aanbieding: een keu voor de beste speler (mits deze nog geen keu bezat) en een trofee voor de beste jeugdspeler. De spanning was te snijden toen het er even op leek dat de beste jeugdspeler beide prijzen in de wacht zou slepen! Helaas werd hij in de halve finale verslagen door de uiteindelijke winnaar.

Het toernooiformat, waarbij de kwalificatie werd gedaan via het Zwitserse systeem, was wederom een groot succes. Iedereen is veel aan spelen toegekomen! Bovendien zorgde de wedstrijden tussen familieleden voor een extra dimensie en een gezonde dosis rivaliteit.

Valerio verdient een speciale vermelding – tegen alle verwachtingen in gaf hij drie volwassenen reden om meer te trainen!

Na de kwalificaties was het tijd voor de knock-outfase:

We willen Jelmer van harte feliciteren met zijn overwinning. Ondanks zijn prestatie ging Jelmer met lege handen naar huis, aangezien hij al in het bezit was van een keu. Een vergissing van de organisatie, maar er is een mooie vervangende prijs onderweg dat mooi bij zijn keu zal passen. Hierdoor mocht Jorian de felbegeerde keu in ontvangst nemen. Matthias mag een nieuwe kast kopen om plek te vinden voor de “te grote beker”. Bjarne, die nog maar een halfjaar snookert, wist op indrukwekkende wijze de winst in de B binnen te halen.

We willen Cue Action hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid en het heerlijke bittergarnituur, dat binnen no-time werd verorberd door de jeugd 😊. We kijken uit het seizoenafsluiting toernooi op 24 juni. Hierna mogen de keus even rusten.

Translate »