WPBSA Level 1 certificering Bram

Een jaar geleden heb ik mijn WPBSA Level 1 Snooker Coach-certificering behaald, tijd om er dan ook even aandacht aan te geven op deze website!

De opleiding begon met een online training over het coachen en beschermen van jeugd. Vervolgens stapte ik een week later ‘s ochtends om 5:00 in de auto richting Schiphol voor de trainingsdag in Leeds. Ondanks wat vertraging, kwam ik uiteindelijk aan bij het indrukwekkende Northern Snooker Centre. Wat een prachtige locatie! De jeugd was al vroeg aan het trainen. In het midden was een arena met een verwarmde star tafel die je ook op tv ziet.

Ik was niet de enige die van ver moest reizen. Een van de hoogte punten was toen de drievoudig wereldkampioene bij de dames, Ng On-yee, binnenkwam om ook mee te doen aan de cursus! Ze is ook een van de weinige vrouwen die mee doet aan de “main tour”, hier concureert ze met de beste 128 spelers van de wereld!

De ochtendsessie was voornamelijk gericht op beginnende trainers, maar er zaten ook wat waardevolle tips tussen. Zoals een stuk laken met daarop de “ghost ball” getekend. ‘s Middags gingen we over op praktijkoefeningen en elkaar coachen. Hier werd ik ge-coached op mijn deep screw shots, dankzij een simpele tip: “Doe je ogen dicht tijdens de stoot!” Lukte het om de bal over de hele tafel terug te trekken. Blijkbaar is er iets in mijn onderbewuste wat zorgt dat ik de witte bal hoger raak dan dat ik mik.

Tijdens de training leerden we ook veel over het opzetten van clinics voor jongeren en startende volwassenen. We sloten de dag af met een aantal leuke wedstrijdvormen, waarbij ik samen met Ng On-yee het winnende team vormde. Een onvergetelijke ervaring!

Dank aan de KNBB sectie snooker voor het meefinancieren. Ik zie er naar uit om mijn WPBSA Level 2 te halen, eind juni staat deze op de planning!

Translate ┬╗